За ваше внимание: Nexus Omnibus Vol. 1

Тази публикация се подаде под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Nexus omnibus vol. 1

От Робърт Грийнбергер

Така че там, през 1981 г., мислех за собствения си бизнес, подготвяйки се да представя сцена на комикси, както и получавам пакет от материали от някой човек на име Ричард Брунинг, редактор на наскоро разработения отпечатък на комиксите за финансиране на фирмата за разпространение на комикси за финансиране. В рамките на пакета имаше първият проблем на тяхното черно, както и на бялото списание, наречено Nexus. Написано е, както и нарисувано от момчета, за които никога не съм чувал, колкото е разбрал дали голям доставчик стои зад тези момчета, си струва да прочетете.

Бях закачен. Толкова много, аз съставих ефузивно писмо, което беше извадено в някои от маркетинга (винаги тласък на егото), както и подкрепях работата дори след сгъване на финансирането, както и сериалът беше поет от първите комикси. Накратко, Майк Барон, както и Стив Руд представляват два от най -свежите гласове в комиксите. Ако не друго, тези две олицетворяват бъдещата на пазара за директни продажби, който дотогава просто в крайна сметка беше шанс за новия бизнес да предложи различен тип комикси.

И Nexus беше различен. На първо място, това беше научна фантастика, както и второ, героят беше палач, който прекарваше пътищата на междузвездното пространство, изпращайки тези, които са съдени за виновни. След време открихме точно как той получи изключителните си сили от образувание, разбирано като Мерк, както и трябваше да задоволи жизнен асортимент от подкрепящи герои. Героят се насочи от бизнеса към компания, винаги откривайки къща за добре дошли, докато наистина нямаше над 100 проблема.

За щастие, Dark Catine е събрал първите 80 от тези в поредица от архиви, но сега идва първият Nexus omnibus, събирайки Nexus том 1 #1-3 (черния, както и бял маг), Nexus том 2 #1- 11 (първите шест от Capital, финалната петица от първа). Времето не би могло да бъде много по -добре да се мисли за героя, който направи първата си нова поява във векове в Dark Catine осигурява #12.

Тази екстравагантност на 416 страници си струва да разгледате ситуацията, която не сте запознати с героя, както и бързо ще видите защо спечели шест награди Eisner, включително най -добрите художници/молив/инкер или екип на Penciller/Inker през 1988 г.; Най -добрият единичен брой/единична история, както и най -добрият писател/художник, най -добрият художник/молив/инкер или екип на молив/inker (Nexus: Origin, 1993; Най -добър художник/молив/инкер или екип на Penciller/Inker през 1988 г.; /INKER или PENCILLER/INKER TEAP (NEXUS: SONGER’S SONG, 1997), както и най -добрите буквени/букви от Тод Клайн през 2008 г.

Horatio Hellpop, Nexus, не поиска тези правомощия, но им беше предоставено, както и трябва да екзекутират хората, за да ги запазят, така че той е законът. „Най -интригуващият фактор на Nexus като супергерой беше, че всеки път, когато се появи, някой трябваше да умре. Това беше неговата работа “, каза наскоро Барон пред ресурсите на комиксите. Hellpop ще получи заповедите си с мъчително неприятни сънища, както и след това да се изисква да претърси плячката си, преди болката напълно да отшуми.

„Светът, както и героите са разнообразни, както и сложни, за да гарантираме, че никога не ни изчерпват идеи. Nexus се отклонява от шамар до драма, до комедия на маниери, до трагедия, както и отново обратно. Илум продължава да се развива, както и да се изсипват различни посетители. Що се отнася до самия Hellpop, ние се опитваме да го запазим интересен. Той ми казва какво иска. Той е сложен човек. ”

Това е сложността на характера, както и експанзивният разказ на истории, който поддържа нещата завладяващи, както и изненадващи. От създаването си сериалът се занимава с политиката, правителството, както и войната, често повлияна от настоящите събития. Hellpop не винаги е щастлив да изпълнява своя дълг или да се занимава с няколко от по -дразнещите състезания, които среща. „Ще се стремим да се забавляваме, без да удряме посетителя над главата с политическо послание“, добави Барон.

На частно ниво той често го няма заедно с примамливия Сундра Пийл, отначало шпионин от Марс, както и в крайна сметка неговият любовник. „Барон винаги е бил отворен за безплатния принос на сюжетни идеи, което е нещо, което съм щастлив, както и развълнуван да го взема“, каза Руд пред CBR. „Една от последните ми концепции дойде от четенето на трагичната история на Вивиен Лий, както и от представянето си как точно може да се прилага за нашата женска олово, Сунда Пийл.“

Поредицата направи своя знак, тъй като и писателят, както и художникът бяха нови, както и всеки имаше уникален стил, което ги прави динамично сдвояване, което предизвика посетители да отворят очите си. Докато много от независимия бизнес от онова време създаваха създател, те имат тенденция да бъдат от утвърдени таланти (победата на Капитан на Джак Кирби, Mike Grell’s Starlayer), но всичко това беше ново. Вдъхновеният от пич анимационният стил беше чист, както и отворен за наскоро подобрения Comics CoLoring, докато Snappy Dialogue на Baron, както и сложният заговор, ви караха да се връщате за още.

Покупка

Nexus omnibus vol. 1 sc

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.