Ракът на рака на мама

на мама заслужено спечели наградата Eisner за 2005 г. за най -добрия дигитален комикс (дебютът на тази категория награди). Сега, събрани в твърди корици, тя въвежда линията на картинната картина на Abrams, както и книгите за изкуство.

Брайън Фийс произвежда рак на мама, когато майка му беше диагностицирана с рак на белия дроб. Той улавя точно как той, както и сестрите му, се справят с нейното лечение по засягаща, честна мода. Макар и изключително лична история, тя също е универсална в своите уроци за разглеждането на отговори, волята за оцеляване, както и значението на семейството.

Освен Брайън, както и майка му, героите включват двете му сестри, едната от които е медицинска сестра. Това е щастливо за домакинството – като читател често се откривах, че се чудя как точно някой без това медицинско разбиране може да се справи някога, за да се ориентира ефективно в системата. В началото авторът признава точно колко често късметът играе функция в последователността на събитията, както и той прави страхотни сделки от собственото си изследователско проучване както за нея, така и за собствения си комфорт.

Арт стилът е дизайн на яснота, изключително лесен за проверяване, както и подкрепя журналистическия подход. Разказването на автора води зрителя със събития, както и сегменти от една до няколко страници са озаглавени да предлагат модификации в предмет. Видни референции за култура са удобни, както и познати сред промените на историята. Една последователност, например, е структурирана като път на настолна игра. Други панели имитират супергерои, лаборатория на Лудия учен, както и операцията на настолната игра. Метафората асистенции донесе емоционалната истина на къщата за опит на читателите.

Fies проследява пътуването на майка си с отказ, както и с объркване. Тя не иска да разбира някои неща, като точно колко лоша може да бъде нейната прогноза, както и не е казала някои неща, които прави изискване да разбере от лекарите, които не успяват да си спомнят точно колко плашещо, както и необичайно това е за нов нов търпелив. Тя губи много-контрол, способността да шофира, самостоятелността си-както и домакинството й се опитва да помогне във всички методи, които могат, но има доста малко, което могат да направят.

Онези, които са отишли ​​с подобни събития, вероятно ще открият, че е успокояващо да се признае общата общност на споделения опит. Тези, които нямат, ще открият от това. Последните няколко страници, особено, са емоционален влак с мощен ефект.

Споделя това:
Twitter
Facebook
Tumblr

Подобни публикации:

Ракът на мама започва сериализацията при рака на GoComicsmom, спечеленият от Eisner Webcomic от Brian Fies, който по-късно беше публикуван в Hard Cover, сега се пренасочва на GoComics.com (в редовен график за актуализиране, според мен). Най -добрата част е, че FIES ще добавят пояснения в блога си. Ако не сте проверили историята преди, трябва да направите …

Прекратена история в октомври 2017 г., Брайън Фийс (награден от Айснер награди художник на рака на мама) загуби къщата си (един от над 6000 унищожени) в калифорнийски пожар. Прекратената история улавя събитията, както и последствията им. Това е моят предпочитан тип графичен роман. Той осигурява на посетителя съпричастно разбиране на опит …

Медицински комикси: Графична медицина юни 2011 г. в Чикагобриан FIES, квалифицираният автор на рака на мама, преминава заедно със спазването на новините на събитието: Вторият световен семинар по графична медицина ще се проведе на 9-11 юни 2011 г. в Чикаго. Бях основен оратор на първия семинар в Лондон миналия юни, както и вярвах, че е страхотно – интересно, забавно, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.